tisdag 23 juli 2019

Ute nu! Oxvältarna: Spelets regler!


Äntligen finns Tor Claessons debutroman Oxvältarna: Spelets regler tillgänglig för köp! Eller provläs prologen.

Boken kan beskrivas som ett fantasyepos av modernt snitt, där den klassiska kampen mellan gott mot ont har ersatts av en mångfasetterad värld i gråskalor. Historien, vilket kretsar kring en central konflikt, berättar ur flera perspektiv där konfliktens alla läger ges gott om utrymme. Detta till trots kryllar boken av starka personporträtt och djupa relationer.

****

En dödsdömd fånge, en bortskämd aristokrat och en äventyrslysten flicka. De har ingenting gemensamt – annat att de genom en ödets nyck finner sin väg till Oxvältarna, kejsardömets mest ökända legion. För att överleva måste de där lära sig att samarbeta, något som är lättare sagt en gjort. 


****

När man döms till döden förändras man, det är något Mold har fått erfara. Vad han ännu inte vet är att man förändras än mer då man får en andra chans till livet. Det kommer han emellertid snart att bli varse, då han rekryteras till den kejserliga legionen.

****

Att göra legionärer av en samling tvångsrekryter, åldringar och banditer är aldrig någon enkel uppgift. Cass uppgift blir därtill än svårare då hon nås av bud från Namprovinsen, vilket tvingar henne till avmarsch all hast. Inte bara hotar uppror i provinsen. Sydferneiska koalitionsstyrkor marscherar dessutom mot stadens portar.

****

Krig och väpnade konflikter är på samma gång fullständigt meningslösa som absolut nödvändiga. Det är någonting som Svart har kommit underfund med sina långa år i tjänst. Vart slagfält representerar ett misslyckande och var seger ett nederlag. Endast ett än värre öde kan han föreställa sig; det som väntar om alla vapen läggs ned.

Köp Oxvältarna: Spelets regler finns att köpa i vår butik, hos Bokus samt hos AdLibris.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar