Varför svenskfantasy.se?

Svensk fantasy, science fiction och skräcklitteratur är en samling lika förbisedda som fantastiska genrer, vari en mängd skickliga författare verkar. Tyvärr nästan helt i det tysta, då vare sig media eller större förlag är särdeles intresserade av annat än billiga deckare eller drömska romance-historier. Detta är dock något som jag (Tor, mer om mig senare) vill hjälpa till att förändra genom svenskfantasy.se, vilken jag hoppas kan bli en språngbräda ut i etern för såväl nya som gamla fantastikförfattare.

Ska vi kanske ta alltsammans från början? Tor Claesson heter jag som driver svenskfantasy.se. Jag har alltid varit ett stort fan av fantastiklitteraturen, med favoritförfattare som Steven Erikson, George R.R. Martin och Stephen King. Trots det var det först när jag själv började skriva som jag insåg att det finns en mängd svenska författare inom samma genre. Författare som trots fantastiska böcker i mångt och mycket lever och verkar i det fördolda.

När jag ursprungligen köpte domännamnet svenskfantasy.se var det främst för att marknadsföra mina egna böcker, men efter insikten om hur många fantastiska fantastikförfattare det finns här i landet kändes det inte längre som något alternativ. Istället bestämde jag mig för att skapa något av en katalogtjänst för svensk fantastik, där alla svenska fantasyverk finns beskrivna. Därtill kommer det på sidan att finnas recensioner av utvalda böcker, liksom intervjuer och reportage av och om svenska författare.

PS. Är ni intresserade av mitt skrivande är ni välkomna att kika in på www.torclaesson.se, där finns allt du behöver veta om mina böcker. Främst handlar det om modern episk fantasy samt urban fantastik. DS.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar